Müzik büyük bir stres gidericidir, şarkı dinlemenin veya enstrüman çalmanın sakinliği ve dinginliği uyandırdığı bilinmektedir. Keman öğrenme derslerinde hedefimiz; sizlere rehberlik ederek, enstrümanı doğru ve etkili bir şekilde çalmayı öğretmek, müzikal potansiyelinizi ortaya çıkarmaktır.
Yetişkinler, keman öğrenmeyi zor olarak görse de, öğrenmenin imkansız hale geldiği kesin bir yaş yoktur. Kişinin enstrüman öğrenme ve ustalaşma isteği, doğru ve düzenli çalışma ile gerçekleşir.
Keman öğrencilerinin gizil kalmış yeteneklerini ortaya çıkartarak, sanatsal anlamda zihin ve beden gelişimlerine yön vermeleri, temel müzik ve keman bilgisine sahip olmaları, keman repertuvarını ve tekniklerini kavramaları, keman eğitim süresi içerisinde keman çalma tekniğini edinmeleri ve sürekli geliştirmeleri, bu süres içerisinde Solo keman repertuvarını tanımaları, temel keman eserlerini öğrenip çalabilmeleri, birden fazla enstrüman ile birlikte çalabilme becerisini geliştirilmeleri ve keman için önemli genel Oda Müziği Repertuvarını tanımaları ve çalabilmeleri, eğitim sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimleri müzik dünyasında bir yorumcuya da bir eğitici olarak kullanabilmeleri amaçlanmaktadır.
Bu program ile kursiyerlere Klasik Müzik ve Keman Anasanat Dalı konularında teorik ve entelektüel bilgiler verilerek sanatsal donanımları oluşturulacak ve bu bilgiler pratiğe transfer edilerek bütünsel bir müzik eğitimi verilecektir. Konunun derste öğrenilmesine özen gösterilecektir. Yakından uzağa, kolaydan zora, ulusaldan evrensele, bilinenden bilinmeyene, çözümleme, tüme varım, alıştırma, uygulama gibi yöntem ve teknikler kullanılacaktır. Keman eğitim faaliyetleri düzenlenirken; korrepetisyon, ansamble, oda müziği, orkestra, müziksel işitme okuma ve yazma (solfej) programlarıyla kursiyerlere çok sesli duyma, birlikte çalabilme ve söyleyebilme yetileri kazandırılacaktır. Kursiyerlere; gam, arpej ya da çalıştıkları eserlerin teknik anlamda zor olan pasajları çalmakta yaşayacakları zorlukları daha kolay ve kısa yoldan giderebilecekleri özel çalışma stilleri öğretilecektir. Kursiyerlere; eğitim sürecinde ve sonunda yapılan resital, konser ve gösterilerle topluluk karşısına çıkabilme, özgüven, sahne disiplini ve sahne heyecanı duyguları yaşatılacak ve bunlara bağlı olarak duygu kontrol mekanizması geliştirilecektir. Sanatta disiplin kurallarını kursiyerlere keman eğitim sürecinde hissettirerek ve yaşatarak öğrenmeleri sağlanacak ve bu öğretinin okul ve ev yaşantılarına da transfer edilerek genel başarılarının yükselmesi sağlanacaktır.
Derslerde ve ev ödevleri aracılığı ile tekrar ve egzersiz yapma alışkanlığının kazandırılmasının fayda ve sonuçları konusunda farkındalık oluşturarak, bu farkındalığı eğitim süreci sonrasında sanatsal yaşamlarına da uygulamalarına aracılık edilecektir. Gerektiğinde alanlarında virtüöz kişilerle workshoplar yapılarak keman öğrencilerin ufukları açılacaktır.
Sanat merkezimizde; bütün dünyada geçerli uluslararası müzik sertifika programlarından London College of Music (LCM) sertifika sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. LCM Keman Kurs Programı özet olarak 8 seviyeden oluşmaktadır.
- Müzik notalarını anlayın ve okumayı öğrenin
- Müzik diline giriş
- Öğrencilerimizin keman hakkında bilgi sahibi olmaları ve onu doğru şekilde nasıl kullanacakları konusunda rehberlik ve eğitim
Keman çalmayı öğrenmenin birçok faydası vardır. Liste şu şekildedir:
ümraniye keman kursu, çocuklara keman dersi, istanbul keman kursu, keman dersi, keman kursu, keman çalmak ne kadar sürede öğrenilir, keman kaç ayda öğrenilir, ataşehir keman kursu, istanbul keman kurs ücretleri, en ucuz keman kursu, çocuklara keman dersi, istanbul keman kursları ve fiyatları, istanbul anadolu yakası keman kursu, yetişkin keman kursu, online keman kursu fiyatları, online keman dersleri, özel keman kursu fiyat, istanbul en iyi keman kursu, keman kursu fiyatları, istanbul yetişkin keman kursu
Keman, estetik açıdan yaylı sazlar ailesinin en küçük üyesidir. En küçük olmasına rağmen en yüksek sesi çıkarak keman birden fazla sesi çıkarmakta ve genel olarak sesi tiz şeklindedir.
Keman çalmak diğer müzik enstrümanlarını çalmak kadar kolay olmamaktadır. Keman ve yayı tutmak ayrı bir çalışmayı gerektirirken çalmak ise ayrı bir çalışmadır. Profesyonel eğitmenlerin genel tavsiyesi keman kursuna erken yaşta başlanması şeklindedir. Yaş ne kadar küçük olursa parmakların yayı tutması daha kolay olacaktır. Keman ve yay tutuşu öğrenildikten sonra nota ve ritim çalışmaları ile teknik altyapı kurulur. Ardından çeşitli melodiler çıkarılır. Son olarak melodiler şarkılara dönüşür.
Keman Çalmayı Ne Kadar Sürede Öğrenebilir Miyim?
Her bireyin kendine has özellikleri ve yoğunluğunlukları mevcuttur. Keman çalmak için ne kadar emek verirseniz o kadar meyvesini toplarsınız. Ekstra çalışmalar ile desteklemek, eğitmenin verdiği ödevleri yerine getirmek ve alıştırmalar yapmak keman çalmayı öğrenme sürecini hızlandıracaktır. Ancak teorik ve pratik eğitimler tamamlanmadan keman çalmak mümkün değildir. Ortalama 6-8 ay içerisinde çalmaya başlar; 12-18 ay içerisinde gelişim sağlar ve 18-24 ay çerçevesinde de profesyonelliğe adım atarsınız. Ama dediğimiz gibi bu sizin bireysel çaba ve emeğinizle doğrudan ilişkilidir.
Keman Olmadan da Keman Kursuna Başlayabilir Miyim?
Keman dersine başladığnız zaman, evde pratik yapmak verilen çalışmaları düzenli tekrarlamak için, mutlaka bir keman edinmelisiniz. Başlangıç sürecinde uygun bir keman ile başlamalı ve ilerleyen seviyelerde imkanınız doğrultusunda daha iyi keman alabiliriz.
Keman Kursuna Kayıt Olurken Eğitmen İle Tanışabilir Miyim?
Tabii ki! Nefes Sanat Merkezine kayıt olmak için gelmeden önce arayıp kurs eğitmeninin kurs merkezinde olup olmadığını teyit edebilir ve kayıt olmaya geldiğinizde yüz yüze tanışabilirsiniz. Böylelikle eğitmen tarafından dersin içeriğine dair ilk bilgileri de almış olursunuz.
Keman Kurs Programı, Günü ve Saati Neye Göre Belirlenir?
Keman kursu ders programı sizin, kurs merkezinin ve eğitmenin uygunluğu gözetilerek belirlenir. Keman kursu yetişkinlerde de çocuklarda da haftada bir gün ve 50 dakikalık ders şeklinde yapılmaktadır. İstenildiği takdirde ekstra derslerle desteklenmektedir.
Neden Nefes Sanat Merkezini Tercih Etmeliyim?
Keman kursuna katılmaya karar verip araştırmaya başladığınızda karşınıza onlarca kurs merkezi ve keman eğitmeni çıkacaktır. Peki, bütün bu seçenekler arasından neden Nefes Sanat Merkezini tercih etmelisiniz? Şimdi sizler için sıralayacağımız maddeleri dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.
Profesyonel eğitmen desteği,
Teknik donanım, altyapı ve araç-gereçlere sahip olma,
Kişisel ve özel bir ders programı desteği,
Başlangıç seviyesinden profesyonel keman eğitimine kadar tüm adımlar,
Yüzlerce referans,
Güler yüzlü yönetim anlayışı,
Sanatsal bakış açısı,
Önemsenen kursiyerler ve daha niceleri Nefes Sanat Merkezinde bulunmaktadır
Keman Kursunda Neler Öğreneceğim?
Keman kursuna başlar başlamaz ilk olarak keman tanıtılır. Bir müzik enstrümanı olarak kemanın varlığı ve diğer enstrümanlara göre farkının ortaya konulması. Öte yandan teknik bilgilerle kemanın çıkardığı sesler, tel sayısı, yayı, tutuş biçimleri ve nota düzenlemeleri tek tek ele alınır.
Keman kursunda teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de söz konusudur. İlgili bilgiler verildikten sonra basit müzik ve şarkılar keman aracılığıyla çalınmaya başlanır. Ardından kursiyerlerin alıştırma ve deneme süreci başlar. Bu süreç her şeyden önce kemanın ve yayının tutuş şeklinin öğrenilmesiyle ilgilidir. Kemanın ve yayın nasıl tutulduğu öğrenildikten sonra ilk şarkılar denenmeye başlanır. Zaman içerisinde eğitmen ek çalışmalarla destekler ve kursiyerlerin repertuarını genişletir.
Keman kursu fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Özellikle de kurs merkezinin lokasyonu, kursu verecek olan eğitmenin profesyonelliği, kurs toplam ders saati ve süresi, kursun özel, birebir ya da grup dersleri şeklinde olması, ders programının içeriği ve yoğunluğu, ödeme şekli ve kurs merkezinin yetkinliği fiyatları doğrudan etkilemektedir.